Search
Close this search box.
  • Sa ei ole veel tooteid lisanud.
Ostukorvi
Kokku: 0,00 
  • Sa ei ole veel tooteid lisanud.
Ostukorvi
Kokku: 0,00 

Kuu: jaanuar 2024

Kuidas universum on valinud sind?

Kas oled kunagi tundnud, et elus on midagi enamat, midagi suuremat, mis ootab sind? Või et sa oled siin mingil erilisel põhjusel, isegi kui sa veel ei tea, mis see on? See tunne ei ole juhuslik. Universumil on plaan igaühe jaoks meist, ja see artikkel uurib mõtet, et universum on valinud just sind oma projekti läbiviijaks. Kuidas sa tead, et see on nii, ja mis veelgi olulisem, kuidas sa seda teadmist kasutad?

Universumi saladuslikud viisid

Universum töötab sageli salapärastel viisidel. Mõnikord võib see tunduda kui juhuslik kogum sündmusi, kuid kui sa vaatad lähemalt, märkad sa mustreid, sünkroonsusi ja “juhuseid”, mis ei tundu enam nii juhuslikud. Need on vihjed, et sa oled õigel teel, et universum on valinud sind mingiks eriliseks ülesandeks.

Sünkroonsuse fenomen

Sünkroonsus on olukord, kus kaks või enam sündmust toimuvad korraga, ilma nähtava põhjuseta, kuid millel on sügavam tähendus. Näiteks võid sa kohtuda inimesega, kes oskab sind aidata just sel hetkel, kui sa seda kõige rohkem vajad. Või võid sa leida raamatu, mis annab sulle vastused küsimustele, mida sa oled endalt küsinud.

Universumi “keele” mõistmine

Universum “kommunikeerib” meiega mitmel viisil – läbi numbrite, looduse, inimeste, juhtumite jne. Kui sa hakkad märkama neid “keelelisi” vihjeid, avaneb sulle uus maailm, kus kõik on omavahel seotud ja kõigel on sügavam tähendus.

Kuidas sa tead, et oled valitud?

Intuitsioon ja sisetunne

Üks esimesi märke on tugev intuitsioon või sisetunne, et sa pead midagi tegema, isegi kui sa ei tea veel, mis see on. See võib olla kirg, mis on sinuga alati olnud, või äkiline huvi millegi vastu, mis tundub esmapilgul juhuslik.

Unistused ja visioonid

Mõnikord võib universum saata sulle unistusi või visioone, mis näitavad su tulevikku või annavad sulle juhiseid. Need ei ole tavalised unistused, vaid need, mis jätavad sind mõtlema ja tunned, et neil on suurem tähendus.

Kohtumised ja sünkroonsused

Kas oled kunagi kogenud “juhuslikke” kohtumisi inimestega, kes aitavad sind su teel? Või ehk oled leidnud end olukordadest, mis tunduvad liiga täpselt “planeeritud”, et olla juhuslikud? Need on märgid, et universum suunab sind.

Mida teha, kui sa oled valitud?

Kuula ja vaatle

Esimene samm on olla avatud ja tähelepanelik. Kuula oma intuitsiooni, pööra tähelepanu unistustele ja ole teadlik sünkroonsustest.

Planeeri ja tegutse

Kui sa oled saanud piisavalt vihjeid ja juhiseid, on aeg tegutseda. See ei tähenda, et pead kohe kõike muutma, kuid väikesed sammud suurema eesmärgi poole on olulised.

Usalda protsessi

Universumil on oma tempo. Kuigi võib olla ahvatlev kõike korraga teha, on oluline usaldada protsessi ja lasta asjadel loomulikult kulgeda.
Tunne, et universum on valinud sind oma projekti läbiviijaks, võib olla ühtaegu põnev ja hirmutav. Kuid see on ka suur au ja vastutus. Universum ei tee vigu; kui sa tunned, et oled valitud, siis sa tõenäoliselt oled. Sinu ülesanne on nüüd olla avatud, teadlik ja valmis tegutsema. Ja mis kõige olulisem, usalda protsessi ja usu, et sa oled siin põhjusega, et tuua maailma midagi erakordset.
Nii et kui sa tunned, et oled valitud, omaks seda. Universum on valinud just sind, ja sa oled täpselt seal, kus sa pead olema.
Jaga inspiratsiooni

Mis on paast ja mida peaksid sellest teadma?

Paast on kiireim ja tõhusaim meetod keha ning vaimu puhastamiseks ja tervendamiseks. See protsess võib olla väga võimas, kuid nõuab teadlikkust ja ettevaatust, et saavutada kasu ilma kahjustamata. Paastumine hõlmab keha fookuse liigutamist seedimiselt puhastus- ja parandustöödele. See võimaldab kehal oma ressursse tõhusamalt kasutada, suunates energia sisemiseks taastumiseks ja puhastumiseks ehk detoksiks (ik. Detox). Kui paastu viia õigesti läbi, võib see pakkuda märkimisväärset kasu nii füüsilisele kui ka vaimsele tervisele.

Paastu olemus ja kasud

Veepaast tähendab, et tarbitakse ainult puhast vett ja ei midagi muud. See protsess võimaldab kehal energia ümber suunata: toidu seedimise asemel keskendutakse keha puhastamisele ja taastamisele. Esimesed 2-4 päeva on füüsiliselt ja mentaalselt kõige väljakutsuvamad, kuna keha puhastumine on sel perioodil intensiivne. Mida rohkem kehas leidub jääkaineid ja mürke ning mida rohkem on sul toidusõltuvusi, seda raskemad need päevad tavaliselt on. Vaimselt võib olla keeruline harjumusi muuta ja isudele mitte järele anda, mis on veepaastu üks suuremaid katsumusi.

Umbes 2-3 päeva pärast algab kehas ketoosi protsess ehk kehas saavad otsa kasutatavad süsivesikud ning keha hakkab tarbima ketokehasid. Ketokehasid toodab maks rasvast. Ketoosis hakkab keha kiiresti rasva põletama ja samas väheneb näljatunne, kuna ketoonide tase kehas on kõrge. Ketoosi minnes võivad ilmneda kõrvalnähud nagu pearinglus, väsimus ja meeleolu kõikumine.

Paastu ajal hakkab keha tegelema ka vanade vigastuste ja probleemidega, mida tavapärases olekus ei pruugigi märgata. Kuna keha ei pea enam aktiivselt tegelema jooksvate kahjustustega, saab alustada sügavama keha puhastamise ja parandamisega.

Paastumise ajal hakkab keha ammutama energiat mitte toidust, vaid puhkamisest ja keha enda varudest. Seetõttu on oluline kuulata oma keha ja võtta aeg maha. Mida rohkem puhata, seda tõhusamalt saab keha end puhastada, mistõttu on soovitatav valida paastumiseks aeg, mil on võimalik endale rahu ja aega anda.

Kui plaanid teha pikemat paastu, näiteks üle 1-2 päeva, võiksid kaaluda vähemalt 7-10 päeva pikkust paastu, et keha jõuaks end tõhusalt puhastada ja taastuda.

Paast aitab ka esile tuua ja läbi töötada emotsioonid, mis on pikema aja jooksul kogunenud. Paastu ajal kogetakse emotsioone tavalisest intensiivsemalt, mis võib viia nende spontaanse vabanemiseni.

Olulised nõuanded paastumiseks

  • Emotsionaalne ettevalmistus: Enne paastu alustamist on oluline valmistuda ette emotsionaalselt. Vaata videosid teiste inimeste kogemustest, loe põhjalikult paastumise kohta ning harjuta end mõttega toiduta olemisest. Vähemalt nädal enne paastu algust proovi süüa kergemini seeduvaid ja lihtsamaid toite, eelistatavalt taimset päritolu. Hea oleks jätta menüüst välja rasked ja loomsed toidud.
  • Vesi: Joo päeva jooksul vähemalt 3-4 liitrit puhast vett. See aitab kehal puhastuda ja toetab paastuprotsessi. Kui sinu vererõhk läheb madalaks, siis annab see tagasisidet, et oled joonud liiga vähe vett.
  • Puhkus: Ole paastu ajal võimalikult rahulik ja puhka piisavalt. Hea une ja lõõgastuse tagamine aitab kehal efektiivsemalt puhastuda ja terveneda.
  • Liikumine: Kuigi paastu ajal on oluline puhata, siis võid soovi korral näiteks rahulikult jalutada. Kindlasti ära tee aktiivset sporti!
  • Kaalulangus: Arvesta, et kaal võib esimestel päevadel kiiresti langeda. Kui su kaal on juba enne paastu madal, ole eriti ettevaatlik ja järgi oma keha signaale.
  • Paastu lõpetamine: Soovitatav on alustada kergesti seeditavate ja mahlakate puuviljadega, näiteks arbuusiga. Pärast paastu tuleks vältida raskete toitude, nagu liha ja piimatoodete tarbimist. Alusta toitumist kerge, toore ja värske toiduga. Üldreegel on see, et paastust väljumine peaks kestma sama kaua kui paast ise.
  • Toitumine pärast paastu: Paastumine on suurepärane võimalus minna üle tervislikumale toitumisele. Kui enne paastu tarbisid palju ebatervislikku toitu ja jätkad sama mustrit ka pärast paastu, võib see teha su kehale rohkem kahju kui kasu. Ole teadlik, et ebatervislikule toitumisele naasmine võib kaasa tuua ka kiire kaalutõusu.

Oluline on märkida, et paastumine ei sobi kõigile. Enne paastu alustamist on soovitatav konsulteerida spetsialistiga, eriti kui esinevad terviseprobleemid nagu diabeet, südamehaigused või kui oled rase või toidad last rinnaga. Paastumine võib mõjutada ravimite toimet ja nõuda meditsiinilise jälgimise vajadust.

Samuti on oluline mõista, et paastumine ei ole kaalulangetusmeetod, vaid pigem keha puhastamise ja vaimse selguse saavutamise viis. Kaalulangus paastu ajal on sageli ajutine ja võib taastuda normaalse toitumise juurde naastes.

Lisaks on oluline keskenduda paastu ajal vaimsele heaolule. Mõned inimesed kasutavad seda aega meditatsiooniks, joogaks või muudeks rahustavateks tegevusteks, mis aitavad saavutada sisemist rahu ja tasakaalu.

Tuleb meeles pidada, et paastu ajal võivad ilmneda mitmesugused füüsilised sümptomid nagu peavalu, väsimus, ärrituvus ja keskendumisraskused. Need on tavalised reaktsioonid ja tavaliselt mööduvad mõne päeva jooksul.

Lõpetuseks, paastu lõpetamine on sama oluline kui paastu alustamine. Keha tuleb toidule ümber harjutada järk-järgult, alustades kergesti seeditavatest toitudest ja vältides äkilisi muutusi dieedis, et vältida seedetrakti ärritust ja muid terviseprobleeme.

Head paastumist!

 

Päikest 🌞,
Reilika

 

Reilika Rootsma-Trall
supermina.ee
IG: https://www.instagram.com/supermina.ee/
FB: https://www.facebook.com/Supermina.ee/
FB kogukond: https://www.facebook.com/groups/794768615997651

Jaga inspiratsiooni

Autentsus – tee iseendani

Autentsus on ausus iseenda suhtes. See tähendab oma sügavaimate tõekspidamiste, kirgede ja väärtuste mõistmist ning nende järgi elamist. Olla autentne tähendab kuulata oma südamehäält ja elada vastavalt omaenda unikaalsetele standarditele, mitte lasta end vormida väljastpoolt tulevate ootuste või ühiskondlike normide poolt.

Autentne inimene ei karda olla erinev või väljendada enda unikaalseid vaatenurki. Ta on keegi, kes mõistab, et tõeline rahulolu ja õnn ei tulene teiste rahuldamisest või välistest saavutustest, vaid sisemisest kooskõlast ja eneseaktsepteerimisest. Autentsus tähendab, et me ei lase oma enesetunnetusel kõikuda sõltuvalt teiste inimeste arvamustest või hinnangutest. Selle asemel jääme truuks omaenda tõele, isegi kui see tähendab voolu vastu ujumist või oma mugavustsoonist väljumist.

Sisemisele häälele järgnemine võib tihtipeale osutuda keeruliseks ülesandeks, eriti maailmas, kus valitsevad teatud standardid ja traditsioonid. Autentsuse säilitamine eeldab tihtilugu julgust seista vastu oma sisemistele hirmudele, lubada endal olla haavatav ja avatud, eriti silmitsi olukordades, mis võivad meid raputada. See nõuab meilt pidevat enesekindlust ja sisemist tugevust, et püsida truuna oma tõelisele olemusele, hoolimata välistest survest või ootustest.

Autentsus ei tähenda lihtsalt “teistest eristumist” – see on midagi palju sügavamat. See on pidev eneseavastamise protsess, kus õpime aktsepteerima oma tõelisi tundeid, uskumusi ja soove ning julgeme need ka teistele näidata. See on eneseaktsepteerimise ja -armastuse teekond, mis toob meid lähemale oma tõelisele minale ja annab meile jõudu olla täielikult see, kes me tegelikult oleme.
Olla autentne tähendab ka oma nõrkuste ja vigade tunnistamist. See tähendab, et me aktsepteerime end täielikult – nii oma tugevusi kui ka nõrkusi – ja püüdleme pidevalt enesearengu poole. Autentsus tähendab, et ei püüa end varjata ega teeselda, vaid püüad olla avatud ja aus nii enda kui ka teiste suhtes.

Autentsus on midagi, mis asub sügaval igaühe sees, kuid tihtipeale jääb see varjatuks mitmesuguste väliste mõjutuste ja sotsiaalsete konstruktsioonide tõttu. Selle tõelise, autentse mina avastamine tähendab kõige selle eemaldamist, mis ei ole tõeliselt sinu oma, mis ei ole autentne. See on protsess, kus õpid maha koorima kõik need kihid, mis ei peegelda sinu tõelist olemust.

Mõistmaks, mis on autentne, on oluline alustada oma põhiväärtuste määratlemisest. Põhiväärtused on nagu sisemine kompass, mis juhivad meie mõtteid, tundeid ja tegusid. Need on fundamentaalsed uskumused, mis kujundavad meie arusaama õigest ja valest, headest ja halbadest valikutest, mida me oma elus teeme.

Kui oled enda jaoks määratlenud oma põhiväärtused, saad hakata endalt küsima, kas sinu praegused valikud, suhtumised ja käitumismustrid peegeldavad neid väärtuseid. Kui leiad, et teatud aspektid sinu elus on vastuolus nende väärtustega, on see märk, et need ei pruugi olla sinu autentse mina osad või vastupidi, et sa ei ela hetkel autentselt. Võib-olla oled võtnud omaks teiste inimeste ootused või ühiskondlikud normid, mis ei ole kooskõlas sinu sisemise tõega.

Selleks, et eemaldada need mitteautentsed aspektid, on oluline olla aus iseendaga. See võib nõuda enesereflektsiooni ja -analüüsi, et mõista, millised harjumused, uskumused või käitumismustrid on päritud või omaks võetud, kuid ei teeni sinu tõelist mina. Selle protsessi osaks võib olla ka elustiili muutmine, suhete ümberhindamine või karjäärialased otsused, mis peegeldavad paremini sinu põhiväärtuseid.

Kuidas arendada autentsust?

  1. Eneseteadvus: Autentsuse arendamise põhialus on eneseteadvus. Võta aega, et uurida ja mõtestada lahti oma tõelised soovid, unistused ja väärtused. See tähendab, et peaksid mõistma, mis sind tegelikult motiveerib, mis teeb sind õnnelikuks ja millised on sinu sügavaimad püüdlused. Ole teadlik oma elu mustritest, reageeringutest ja emotsioonidest, mis mängivad olulist rolli sinu isiklikus ja professionaalses arengus.
  2. Eneseaktsepteerimine: Autentsuse saavutamine nõuab sinult täielikku eneseaktsepteerimist, nii oma tugevuste kui ka nõrkuste omaksvõtmist. Ole enda vastu aus ja tunnista oma piiranguid, samal ajal tähistades ja arendades oma voorusi. Eneseaktsepteerimine aitab sul olla enesekindlam ja vähem mõjutatud välistest hinnangutest.
  3. Julgus elada tõeliselt: Sinu tõelise mina järgi elamine nõuab julgust ja pühendumist. See tähendab, et peaksid astuma välja oma mugavustsoonist ja olema avatud uutele kogemustele. Ole valmis astuma riske ja olema haavatav, õppides samal ajal oma kogemustest. Julgus olla tõeline aitab sul avastada uusi võimalusi ja leida tõelisi kirgi.
  4. Järjepidevus: Autentsuse saavutamine on pidev protsess, mis nõuab sinult järjepidevat eneseanalüüsi ja -arendamist. Pea meeles, et autentsus pole staatiline seisund, vaid pigem pidev kasv ja muutus. Ole avatud muutustele ja ole valmis kohanema uute õppetundide ja kogemustega.
  5. Teiste aktsepteerimine: Autentne olemine tähendab ka teiste inimeste erinevuste, arvamuste ja elukogemuste austamist. See aitab sul luua sügavamaid ja tähendusrikkamaid suhteid ning õpetab sulle tolerantsust ja empaatiat. Mõistmine ja aktsepteerimine, et igaühel on oma tee ja lugu, on osa sinu tõelise autentsuse teekonnast.

Autentsuseni kaevamine on protsess, kus õpid lahti laskma sellest, mis ei teeni sinu tõelist mina. See on teekond iseendani, kus iga samm toob sind lähemale oma tõelisele olemusele ja võimaldab sul elada elu, mis on kooskõlas sinu sügavaimate väärtuste ja tõekspidamistega. See on teekond, mis võimaldab sul tunda end terviklikuna ja rahulolevana.

Soovitused Supermina meditatsioonidele ja materjalidele

 

Päikest 🌞,
Reilika

 

Reilika Rootsma-Trall
supermina.ee
IG: https://www.instagram.com/supermina.ee/
FB: https://www.facebook.com/Supermina.ee/
FB kogukond: https://www.facebook.com/groups/794768615997651

Jaga inspiratsiooni